Toksoplazmoza ... interpretacja wyników

       

Odnośniki


RICHI.8log.pl | Strona: 1.html

Temat: Interpretacja wyników
Witam. Proszę o interpretacje moich wyników. FSH - 8,45 U/l LH - 7,11 U/l TEST PROLAKT.Z MCP - 13,90 ng/l (norma 15 + - 5 ) po 1 godz. - 102,80 ng/l po 2 godz. - 61,44 ng/l TESTOSTERON- 2,46 nmol/l DHEA- 2310 (norma 880-3180ng/ml) TSH- 2,04 mU/l (norma 0,3 - 4,0) TOKSOPLAZMOZA IgM - 13,7 IU/ml wynik ujemny iGg- 8,1 IU/ml wynik ujemny
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=4863



Temat: Wyniki badań toksoplazmozy
Szanowny Panie Doktorze, prosze o interpretacje wynikow badan: toksoplazmoza IgG 201,6 <5-ujemny 5-15 wątpliwy 15 dodatni toksoplazmoza IgM 0,179 < 0,8 ujemny 0,8-1,0 wątpliwy 1,0 dodatni dodam ze jestem 24 tygodniu ciozy i chcialabym wiedziec czy wynik jest dobry czy nie jestem chora obecnie. dziekuje za odpowiedz i z gory dziekuje.
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=6935


Temat: interpretacja wyników
interpretacja wyników   witam proszę o interpretację wyników: toksoplazmoza IgG - 25 (według podanych norm dodatnie) IgM - wynik ujemny Czy to oznacza że przebyłam już to wcześniej i czy muszę zrobić...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=7090


Temat: Prosze o pomoc w interpretacji
Prosze o pomoc w interpretacji   Odebralam wyniki różyczka choroby infekcyjne 17,6 wynik badania 0,10 toksoplazmoza gondi IgG wynik badania 5,00 Toxoplaz gondi IgM wynik badania 0,61 Prosze powiedzcie mi co to...
Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=99014


Temat: Toksoplazmoza
Toksoplazmoza Toksoplazmoza to odzwierzęca choroba , którą wywołuje pierwotniak toxoplazma gondi. Aby zdiagnozować ją chorobę należałoby wykonać badanie serologiczne czyli określić w surowicy krwi miana przeciwciał IgM oraz IgG . Przeciwciała ... , który utrzymuje się na stałym poziomie oznacza zakażenie w przeszłości . Jak interpretować wyniki badań przeciwciał IgM i IgG : IgG (-), IgM (-) - jest to brak odporności , ... nie trzeba leczyć ani kontrolować poziomu . IgG (-), IgM (+) - jest wynikiem nieswoistym , wskazana jest tu kontrola za 3 tygodnie . W przypadku kiedy wynik jest taki sam...
Źródło: rodzinko.pl/showthread.php?t=7541


Temat: Październiczki 2009
Cytat: asieńka napisała Dzięki za dodanie otuchy:23_30_126: Raczej nie jestem z tych co się martwią, ale tyle się słyszy o toksoplazmozie... Chciałabym już mieć to za sobą nie martw sie :) ... odpornosci bo osoby ktore nie przeszly nie maja niestety tez:)tak czy inaczej z ta toxoplazmoza to jest duze zamieszanie :)zalaczam Ci jak interpretowac wyniki Interpretacja wyników badań przeciwciał IgM i IgG: ... - jeżeli poziom jest taki sam, nie trzeba leczyć, ani dalej kontrolować, jeżeli następuje wzrost, należy rozpocząć leczenie. c). IgG (-) , IgM (+) - jest to wynik nieswoisty, kontrola za trzy tygodnie, jeżeli wynik taki sam - ciężarna seronegatywna, nie wymaga leczenia, wskazana kontrola za trzy miesiące. d). IgG (+), IgM (+) - przy obecności objawów należy rozpocząć leczenie. Przy braku...
Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=5486




Sitedesign by AltusUmbrae.